24 aug, 11:28
2014
Algemeen
samenwerking Gemeente

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR WILL FRANSEN

Tijdens de receptie, bij gelegenheid van het 600 jarig bestaan van het gilde Salvator Mundi te Oeffelt, reikte burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer een Koninklijke onderscheiding uit aan Will Fransen. De heer Fransen woont in de gemeente Sint Anthonis, waar de aanvraag werd ingediend. De vele jaren aan verdiensten voor het Oeffeltse gilde waren voor burgemeester Sijbers aanleiding haar collega-burgemeester Van Soest te vragen de onderscheiding uit te reiken aan de heer Fransen.

Will Fransen (66) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij van:

1977 tot op heden Lid van de Vendelcommissie en vanaf 2010 tot op heden bestuurslid van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk en Noord Limburg, waarbij 32 gilden zijn aangesloten. Will Fransen was ook jurylid, wedstrijdleider en secretaris van de vendelwedstrijden en daarnaast lange tijd secretaris.

Van 1982 tot op heden was hij onder andere voorzitter (Hoofdman), vicevoorzitter en bestuurslid van het gilde Salvator Mundi te Oeffelt. Daarnaast is Will Fransen verantwoordelijk voor het archief van het gilde. Hij tot op heden is hij nauw betrokken bij de organisatie van evenementen zoals toernooien, gildedagen en het jubileum.

Van 1994 tot op heden is Will Fransen voorzitter van de technische commissie van Scouting St. Patrick in Sint Anthonis.