LOF Rijkevoort

Eerste achterban vergadering op dinsdag 28 augustus 2018
8 Augustus 2018
Hallo Rijkevoort

Op 28 augustus gaan we de politieke agenda weer oppakken in de 1e achterbanvergadering van LOF Rijkevoort. De agenda is nog niet klaar zodat we nu niets kunnen mededelen over de te voeren onderwerpen.

Wel ik als voorzitter van de LOF Rijkevoort me al gaan voorbereiden en aangeven welke onderwerpen er boven de markt hangen.

Afvalstoffen milieustraat
De LOF is altijd zeer content geweest met het gevoerde beleid en wat dit de burgers kost. Boxmeer scheidt wel tot 94% en dat is uitzonderlijk hoog. Maar gaat dit succes nu ten kosten van scheiding. Daar lijkt het wel op. Alle gemeenten scheiden het afval, de ene beter dan de andere maar al bij al betekent dit dat er te veel recyclede grondstoffen op de markt komen en waarbij het aanbod hoger is dan de vraag. Waar naar toe dus? En dat laatste kost en gaat veel geld kosten. De gemeenteraad wil nog graag een debat hierover want een tekort van 700.000€ is hoog en erg onverwacht. B&W moeten met betere antwoorden komen dat mag duidelijk zijn. Want een gemeente die duurzaamheid juist bij de verkiezingen tot zeer belangrijk onderwerp lanceerde kan hier niet blij mee zijn.


Bestemmingsplan
We zijn gebrand op het nieuwe bestemmingsplan KOM Rijkevoort. Ik heb al laten weten dat de gemeente alle bouwgelegenheden wil schrappen als er geen gebruik van gemaakt is in het lopende bestemmingsplan. Ook Rijkevoort had mensen die onder deze categorie behoren. Maar daarnaast hebben zich ook mensen gemeld die enkele plannen willen realiseren en vragen of we hierop alert willen zijn. Natuurlijk dan doen we en komen t.z.t. wel met een vervolg hierop.

Bemensing LOF
LOF Rijkevoort heeft met Daisy van de Weem en jong en getalenteerd bestuurder. Maar dat wil nog niet zeggen dat zijn ook volledig in de politiek kan staan. Ze heeft nu nog teveel andere zaken/taken die veel tijd vergen. Maar daarnaast is het moeilijk om taken over te dragen want besturen lijkt een vies woord waar niemand zich aan wil verbranden. Maar we hebben goede bestuurders en als politicus let ik vooral op Rijkevoort want daar zitten onze stemmers. Mocht U ook willen dat wij alert blijven op zaken die U belangrijk vindt, laat het gerust weten aan Maria, Daisy, Ton of mij.

Wat speelt in Rijkevoort:
- Brug in de Hoekstraat is wederom opgelapt. De buurt maakt zich zorgen dus leggen we deze vraag bij de gemeente neer.
- Klaproosstraat 8. Verhuurd door Mooiland aan een Syriër maar deze is er maar 2 dagen per week. Ook het onderhoud van groen rond dit adres is slecht en de buurt stoort zich hieraan.
Ook hier zetten we de vraag door.

tot zover,

LOF Rijkevoort
Martien van de Weem
Contactgegevens
LOF Rijkevoort
Pleinstraat 27
5447 AC Rijkevoort

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid