29 mrt, 15:48
2014
Algemeen
Ingezonden

52e Oost Brabant Rit

ASC Boxmeer e.o. organiseert de 52e Oost Brabant Rit met nieuw elektrisch klassement!

Op zondag 13 april organiseert de Auto Sport Club Boxmeer en omstreken weer de Oost Brabant Rit. De start van de 52e editie zal wederom plaatsvinden bij de Weijer in Boxmeer.

Dit unieke auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van recreatief toeren of kaartlezen. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto. De eerste deelnemer gaat om 9.30 uur van start.

Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers terug verwacht, weer bij de Weijer. De uitslag zal rond 17.15 uur bekend zijn en aansluitend wordt de prijsuitreiking gehouden. Start en finish vormen traditioneel een spektakel dat erg veel publiek trekt.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een elektrisch klassement. Alle auto's met een alternatieve aandrijving (ruimste interpretatie: plug-in hybrid etc.) nemen het tegen elkaar op in dit klassement. De winnaar staat een verrassende prijs te wachten!

De Oost Brabant Rit wordt verreden in drie verschillende klassen. De Recreatieklasse bestaat uit een fotozoekrit in ongedwongen sfeer. De Toerklasse rijdt een kaartleesrit, die ook geschikt is voor equipes zonder ervaring op dit gebied. De Sportklasse krijgt eveneens een kaartleesrit te rijden, maar met een hogere moeilijkheidsgraad. Het gaat om het pijlen-systeem.

In Bourgondisch Boxmeer wordt uiteraard goed voor de inwendige mens gezorgd. Tussen de middag is er een optioneel lunchbuffet voor de deelnemers. Om de bijzondere dag af te sluiten, biedt de Weijer ’s avonds een vijftal keuzemenu's aan variërend van € 19,50 t/m € 36,50.

De entreefee voor de 52e Oost Brabant Rit bedraagt € 25,- per equipe voor niet leden, en leden betalen slechts € 15,- per equipe. Inschrijven doet u via onze website: www.ascboxmeer.nl. Daginschrijving is op basis van beschikbare plaatsen.