05 jun, 14:00
2014
In de kijker
Taal & tekenhuis

Fysiotherapiepraktijk Cuijk Centrum: Breed en specialistisch

Fysiotherapiepraktijk Cuijk Centrum is gevestigd in Sportcentrum De Kwel in Cuijk. Op deze locatie heeft de fysiotherapiepraktijk de beschikking over 4 behandelruimtes, een balie en wachtruimte. Er kan gebruik gemaakt worden van de fitnessruimte, het zwembad en de sporthal. Hierdoor kan de fysiotherapiepraktijk naast de reguliere behandelingen ook diverse programma’s aanbieden zoals Kids Gym Actief, Herstel&Balans, fitheidsprogramma’s, hydrotherapie, leefstijl-interventies en revalidatietrajecten.

Eigenaresse en fysiotherapeute Daniëlle Busch en de 6 medewerkers bieden in de praktijk in Cuijk nog meer aan: Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie, zwangerschapsbegeleiding, revalidatietrainingen, Medical Taping, enz. “We zijn breed georiënteerd, maar tevens heel specialistisch als dat nodig is. Dit specialiseren binnen ons vakgebied wil de verzekeraar, maar meer nog is het een verlangen van onze klanten en dat willen we ook kunnen bieden. Binnen ons team kunnen we snel schakelen, uitwisselen en doorverwijzen. Doorverwijzen gebeurt ook naar andere disciplines zoals diëtisten, een oncologisch counseler, een re-integratie coach en een GZ-psychologe” .

De fysiotherapiepraktijk in Cuijk is aangesloten bij het KNGF. Deze landelijke vereniging zet zich in voor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit en dat deze voor elke Nederlander beschikbaar is en blijft. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij FYNE, een regionaal netwerk van eerstelijns praktijken in het Land van Cuijk en de kop van Noord Limburg. Binnen FYNE zijn verschillende netwerken actief voor doelgroepen als COPD, diabetes, kinderfysiotherapie en oncologie. Daniëlle is zelf de vice-voorzitter van het netwerk. Naast FYNE is de praktijk aangesloten bij FysOptima, een landelijk netwerk van fysiotherapeuten.

Sociale betrokkenheid “Sociale betrokkenheid vind ik belangrijk en hoort zeker bij de dagelijkse gang van zaken van onze praktijk, daarin nemen we onze verantwoording”, zegt Daniëlle Busch. “We sponsoren bijvoorbeeld het dames volleybalteam van Shock’82, maar ook bijvoorbeeld de Hapse paardendagen. Ook dragen we bij aan het Beter Boek-zorgproject”. Dit zijn persoonlijke voorlichtings- en bewaarboeken die kinderen van de kinderafdeling van ziekenhuizen krijgen. Deze boeken zijn niet alleen leerzaam, maar ook vermakelijk en dienen voor verwerking van de ziekenhuisopname. Nieuw sinds vorig jaar is de deelname aan Sjors Sportief, waar kinderen zich aan kunnen melden voor 2 gratis lessen Kids Gym. “Belangrijk vinden wij ook de deelname aan sociale netwerken, waar de website van het Bezoekdorpen-netwerk een goed voorbeeld van is. Het mooie van deze site is de samenwerking en uitwisseling tussen allerlei geledingen van de samenleving”.

Op de foto: Daniëlle Busch van Fysiotherapie Cuijk Centrum.

Fysiotherapie Cuijk Centrum St. Annastraat 1, 5431 BE Cuijk tel 0485 313205 www.fysiotherapiecuijk.nl