28 jan, 11:22
2017
Algemeen
Theater Over & Weer

Theater Over & Weer zoekt regionaal talent

Locatietheater in een decor dat geen dag hetzelfde is Theater Over & Weer zoekt regionaal talent

Theater Over & Weer maakt voorstellingen aan weerszijden van de Waal op basis van historische verhalen uit de streek. Op zes lange zomeravonden in het jaar, rond midzomernacht, vormt Theater Over & Weer het buitengebied tussen Slijk-Ewijk en Beuningen om tot een theaterzone met toneel, muziek en kleur. De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling Aan de Oever, in het zand zijn al in volle gang. Professionele regisseurs en dirigenten geven elk hun eigen invulling aan vier mini-voorstellingen die samen één theaterstuk vormen. En daarvoor is het theater op zoek naar acteurs, muzikanten, zangers en andere artiesten uit de regio.

Aan de vorige theatervoorstelling Verlangen naar de Overkant deden ruim 50 spelers en muzikanten aan weerszijden van de Waal mee. Ze vonden elkaar in een gedeelde passie. Veel van de spelers hebben zich opnieuw aangemeld, maar nieuw talent is van harte welkom! Op zaterdag 11 februari a.s. is er van 10.00 tot 12.00 uur een kennismakingsbijeenkomst in het Dijkmagazijn Beuningen. De scènes en verschillende rollen worden hier door de makers toegelicht en ook de spelers, zangers en muzikanten kunnen hun eigen voorkeuren en wensen kenbaar maken. Aanmelden kan via www.theateroverenweer.nl.

Over Aan de Oever, in het zand Sinds vijf jaar is het voetveer tussen Slijk-Ewijk en Beuningen in de vaart. Dat inspireerde Theater Over & Weer om samen met historische kringen van Beuningen en Slijk-Ewijk voorstellingen te maken die de oevers van de Waal met elkaar verbinden. “Wat zou het mooi zijn om een reis naar de overkant te maken. Naar de onbekende oever, die je wel ziet liggen maar waar je zelden komt. Op reis met theater en muziek, aan de hand van de verhalen van de mensen die er hebben gewoond.” De voorstelling Aan de Oever, in het zand is de derde voorstelling van Theater Over & Weer, die dit jaar van 15-17 juni en van 22-24 juni 2017 juni wordt gespeeld door meer dan vijftig acteurs, zangers en muzikanten uit de omgeving van Slijk-Ewijk en Beuningen. Het publiek bezoekt de voorstelling in groepen met eigen gidsen die de weg weten naar de verschillende locaties. Onderweg steken toeschouwers twee keer de rivier over met de pont. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en de voorstelling op Theateroverenweer.nl.