27 sep, 14:36
2017
Algemeen
werkgroep Vliegtuigcrashes

Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO2 onthulling van een monument bij de Schutkooi in Vortum Mull

.

De werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO2 in de gemeente Boxmeer, sluit haar in 2015 gestarte project, af, met de onthulling van een monument bij de Schutkooi in Vortum Mullem.


Op zaterdag 7 oktober 2017 zal om 14.00 uur een ceremonie beginnen, tijdens welke een monument ter ere van Flt.Lt. Peter Edward Raw zal worden onthuld. Uit een totaal van 27 crashes die onderzocht zijn, werd deze crash door de werkgroepleden, unaniem verkozen.

Waarom? Peter Edward Raw was een van vier broers uit een gezin, waartoe ook nog twee dochters behoorden. Van de 4 broers zijn er tijdens WO2, 3 om het leven gekomen als piloot bij de RAF. 

Peter Edward crashte zijn Hawker Typhoon op 21 maart 1944 in een weide tussen de Maas en de Schutkooi, na een aanval op een boot die afgemeerd lag aan de Afferdense zijde. Een triest verhaal.

De locatie waar een en ander gaat plaats vinden, is een van de mooiste in de gemeente Boxmeer; midden in het Maasheggen gebied.


Naast een aantal hoogwaardigheidsbekleders zullen vele familieleden en bekenden deze plechtigheid bezoeken, waaronder de dochter van Peter Edward Raw, die ten tijde van het ongeval slechts 6 maanden oud was. Ook een van de schrijvers van het prachtige boek “RAW Courage” maakt zijn opwachting.

Bij deze plechtigheid zal ook aandacht geschonken worden aan de andere 2 overleden broers.


Het programma bestaat uit muziek, speeches en voordrachten, bloem/kranslegging en natuurlijk het onthullen van het monument. Ook zal een echte Spitfire, een fly-bye maken. 

U bent allen van harte welkom.