Servicebureau Spring Kinderopvang

Peutercentrum Olleke-Bolleke op bezoek bij zorgboerderij ’t Spiek
10 Oktober 2014
Na de zomervakantie zijn we begonnen met het thema DE BOERDERIJ. Omdat dierendag gelijk viel met het thema, hebben we besloten om op bezoek te gaan bij de zorgboerderij, waar de peuters de dieren van dichtbij konden zien of aaien. Vandaar dat we met een groot aantal peuters, moeders en leidsters vrijdag 3 oktober zorgboerderij ’t Spiek bezocht hebben.

Voor we het terrein opkwamen werden we opgewacht door 2 blaffende honden die gelukkig in hun hok zaten. Binnen werden we verwelkomt door eigenaar Jan v. Gorp, cliënten en medewerkers. We hadden ook een leuke poster gemaakt met allerlei diertjes er op, waar een mooi plaatsje voor gezocht werd.

Nadat we ons goede morgenliedje gezongen hadden dronken we ranja en aten we fruit. We werden in 3 groepjes gedeeld en kregen van enkele cliënten en medewerkers een rondleiding.
De dieren werden gevoerd waarbij onze peuters graag meehielpen.
De varkens kregen aardappelen, de kippen kregen kippenvoer ,de geiten kregen brokjes, de konijnen werden geaaid en zelfs een kort ritje op de pony was mogelijk. De koeien en schapen liepen te grazen in de wei en aten van het malse gras.

Rond 11.15 uur hebben we weer afscheid genomen van de mensen op de zorgboerderij. Het was een superleuke ochtend en bedanken iedereen die hiervoor gezorgd heeft.

Peuters en pedagogisch medewerkers van Olleke-Bolleke.
Contactgegevens
Servicebureau Spring Kinderopvang
Kerkveld 2
5447 AV Rijkevoort

Geadopteerd door: