Hartveilig Rijkevoort

Over Hartveilig Rijkevoort
Hartveilig Rijkevoort,

Om ook Rijkevoort meer hartveilig te maken hebben een aantal vrijwilligers namens dorpsraad Rijkevoort en de KBO zich vanaf 2008 ingezet om ook Rijkevoort te voorzien van een AED ( Automatische Externe Defibrillator). Onder meer door de financiële ondersteuning van Gemeente Boxmeer, Rabobank en de Rijkevoortse bevolking zijn er zelfs twee AED’s kunnen worden ingezet.
De “AED-commissie” zorgt, nog steeds als onderdeel van de dorpsraad, nu al geruime tijd voor het opleiden van mensen in het reanimeren met behulp van een AED, alsmede het in werking houden van de twee AED’s door regelmatig batterijen te controleren, en tijdig het vervangen van zowel batterijen als pads.

In Rijkevoort zijn er twee AED’s ( Automatische Externe Defibrillatoren) ten allen tijde beschikbaar :
1. Bij sportzaal de Schutsboom aan het Kerkeveld
2. Bij dorpshuis de Poel aan de mr. Van de Berg plein

In geval van nood kan deze door eenieder worden ingezet.

Een aantal ondernemers uit Rijkevoort hebben nu ons een bijdrage aangeboden om nog langer ons werk op het gebied van opleiden in het bedienen van een AED, te kunnen voortzetten.
Hierdoor zien wij nu kans om opnieuw een groot aantal nieuwe cursisten op te leiden, en oud-cursisten een gratis herhalings-cursus aan te bieden. Samen maken we zo Rijkevoort hartveilig, onze dank hiervoor!!!

Hiernaast ziet u o.a. de klik logo's van deelnemers op bezoekrijkevoort.nl die dit mee mogelijk hebben gemaakt.
Contactgegevens
Hartveilig Rijkevoort
Hoogeindsestraat 5
5447 PD Rijkevoort