03 dec, 09:23
2018
In de kijker
Maureen Bol Tekstbureau Formule M

Uitvaart verdient zorg en aandacht

Sommige mensen vinden het maar wat griezelig, het beroep van Erna Hendriks. Zij is de eigenaresse van Erna Hendriks Uitvaartverzorging, een begrip in het land van Maas en Waal en in de Maasvallei. Erna zelf zegt, dat ze eigenlijk een “niet alledaags beroep” heeft.

Luisteren “Er moet een klik zijn met mensen, zodat ik kan luisteren naar waar zij behoefte aan hebben. Ik zoek altijd persoonlijk contact, want het gaat bij het overlijden om een familieaangelegenheid”, aldus Erna. “Ik stel mij graag op, zoals mijn klanten dat van mij verwachten. Ik moet mij daarom elke keer weer kunnen aanpassen en met allerlei mensen om moeten kunnen gaan.”

Familieauto Organiseren vindt ze “gewéldig”. Heel speciaal is haar aanbod van een familieauto, waar de hele naaste familie in past en samen naar de dienst of ceremonie kunnen rijden. “Nabestaanden vinden het vaak ook belangrijk betrokken te zijn bij de organisatie, omdat ze dan iets mogen en kunnen betekenen. Bij mij kan dat. Ik wil mijn klanten graag betrekken in wat ik doe, vooral als daar duidelijk behoefte aan is.”

Betrokkenheid Die betrokkenheid geldt ook voor Erna zelf. Die typeert haar ook. “Wat ik fijn vind aan mijn werk, is de dankbaarheid van de mensen in die emotionele dagen. Soms moet er ook voor mij een knopje om, als ik mijn werk doe. Zo heb ik een keer de uitvaart van mijn zwager georganiseerd. Dan kan het op sommige momenten best wel zwaar zijn.” Ze is een echte rots in de branding tijdens de droevige periode na het overlijden tot na de begrafenis of crematie.

Slogan Ze kijkt even peinzend voor zich uit en zegt dan: “Voor mij is het belangrijk, dat op dezelfde manier afscheid kan worden genomen zoals die persoon ook geleefd heeft. Mijn slogan is: ‘Uw uitvaart verdient zorg en aandacht’.”

Totaalpakket Klanten benaderen haar vanwege haar persoonlijke aanpak. “Ik doe alles zelf. Ik bied een totaalpakket aan en regel alles van A tot Z. Ook de verzorging van de overledene neem ik op mij.” De nagesprekken en de evaluatie vindt ze heel belangrijk. Zodat de familie rustig en zonder zorgen kan rouwen om het verlies en het ook kan verwerken.

Bezoeklandvancuijk.nl Erna Hendriks heeft zich aangemeld bij de beurzen van bezoeklandvancuijk.nl en op de site. Haar motivatie: “Ik wil graag aan nog meer mensen laten weten, dat ik mijn eigen uitvaartonderneming begonnen ben.