Stichting Dorpswijzer

Over Stichting Dorpswijzer
In de wekelijkse Dorpswijzer staat alles voor de nieuwsgierige Rijkevoorder: nieuws, sport, activiteiten, parochienieuws, verenigingsnieuws, enzovoorts. De wekelijkse medewerkers aan de dorpsperiodiek bestaan uit Gerry Grutters, Gerard van de Pas, Toon Vissers en Wiel Graat. Alle medewerkers aan de Dorpswijzer zijn vrijwilligers. Het is een hecht team die op een persoonlijke manier met elkaar samenwerkt.

Om de taken eerlijk te verdelen rondom het kopiëren van de dorpsperiodiek hebben ze een slim systeem bedacht. “We hebben zak-dagen en bak-dagen” noemt Gerry Grutters de afspraak. Dit betekent dat de ene week, wanneer de afvalzak wordt opgehaald in Rijkevoort, de ene vrijwilliger zorgt voor het kopiëren, en de andere week, als de kliko wordt opgehaald, is de andere kopieerder aan de beurt. Een paar uur per week snorren de machines, waarna de losse pagina’s op stapels liggen. Daarna is het de tijd voor de rapers. Lopend rond de tafel worden pagina’s gebundeld tot de wekelijkse uitgave. En daarna komen de bezorgers aan de beurt. Dat zijn er bijna 20. De pakjes Dorpswijzers worden in linnen tassen gedaan en klaargezet. Elke bezorger krijgt 2 tassen op naam. Eén lege tas wordt teruggebracht terwijl meteen de volle tas, die klaarstaat, meegenomen wordt.

Achttien jaar geleden is op initiatief van Jan Brienen en Ben Coenen het dorpsblaadje opgericht. Beugen en Oeffelt hadden al zo’n dorpskrantje en daar beviel dat goed. Er werden wat mensen bij elkaar gezocht en de eerste uitgave voor Rijkevoort was al snel een feit. Gerry Grutters: “In die tijd was het nog veel typen, knippen en plakken en daarna kopiëren. Joke van Gemert was daar goed in. Sinds 3 jaren gaat alles op de stick. Ik typ alles wat nog niet getypt is en sorteer het aanbod van kopij, wat per e-mail binnenkomt, tot een mooi krantje. Ik hoef maar een stick mee te nemen en het kopiëren kan beginnen”.
Foto's
Contactgegevens
Stichting Dorpswijzer
Rijkevoortsedijk 13
5447 BD Rijkevoort

Geadopteerd door: